Endüstriyel IoT Sistemleri ile Madenler Kontrol Altında

Madenlerde görünmeyeni görünür kılan Wipelot, iş süreçlerinin daha kontrollü ve kolay ilerlemesine imkân tanıyor, çalışanların güvenliğini sağlıyor.

02

Türkiye’de endüstriyel IoT alanında üretim yapan Wipelot, gerçek zamanlı konum belirleme sistemleri ile madenlerde görünmeyeni görünür hale getiriyor. 4 Aralık Dünya Madenciler Günü kapsamında açıklamalarda bulunan Wipelot CEO’su Rifat Ok, maden sahalarında çalışanların konumunun, durumunun ve ortamdaki sıcaklık, nem, gaz gibi değerlerin anlık olarak takip edilmesinin kritik düzeyde önemli olduğuna dikkat çekti. Wipelot IoT çözümleri ile zorlu maden koşullarında iş süreçlerinin daha kontrollü ve kolay ilerlemesine imkân tanıdıklarını vurgulayan Ok, Türkiye’nin ilk ve tek kablosuz konum tabanlı çalışan güvenliği sistemi olma özelliğine sahip olan Wipelot ISG ile kilometrelerce karelik büyüklükteki maden ocaklarında güvenle çalışabilme olanağı sunduklarını dile getirdi.

►İlginizi Çekebilir: Wipelot ile Operasyonlarınızı Dijitale Taşıyın

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) istatistiklerine göre en tehlikeli iş kolları arasında yer alan madencilik sektöründe çok sayıda iş kazası gerçekleşiyor. 4 Aralık Dünya Madenciler Günü kapsamında açıklamalarda bulunan Wipelot CEO’su Rifat Ok, akıllı madencilik çözümleri ile çalışanların konumu, durumu, ortamdaki değerler başta olmak üzere tüm operasyonların anlık olarak izlenebileceğine ve bu sayede süreçlerin daha güvenli hale getirilebileceğine dikkat çekti. Wipelot olarak endüstriyel IoT çözümleri ile maden ortamlarında riskli durumların oluşmasını engellemeye destek olduklarını söyleyen Ok, şu açıklamalarda bulundu: “Gerçek zamanlı konum belirleme sistemimiz ile madenlerdeki iş süreçlerinin daha kontrollü ve kolay ilerlemesine imkân tanıyor ve kilometrelerce karelik büyüklükteki maden ocaklarında güvenle çalışabilme olanağı sunuyoruz. Aktif Radyo Frekanslı Tanıma (RFID) ve Nesnelerin İnterneti (IoT) teknolojilerinden faydalanarak geliştirdiğimiz gerçek zamanlı konum belirleme sistemimiz ile iş süreçleri ve ortamlarında anlık takip olanağı sunuyoruz. İş güvenliği açısından anlık takibin büyük önem arz ettiği madencilik sektöründe yoğun olarak tercih edilen Wipelot IoT çözümlerimiz ile riskli çalışma ortamlarının sıcaklık, nem, gaz, ışık gibi değerlerini anlık olarak takip ederek iş güvenliği ve verimlilik sağlıyoruz. Maden içindeki makinelerin ve forkliftlerin konumunu takip ediyor, bu araçların çalışanlara çarpmasını engellemek için gerekli uyarı mekanizmalarını çalıştırıyoruz.”

SOS Düğmesi ile Çalışanlar Yardım İsteyebiliyor

Wipelot IoT sistemleri ile madenlerde görünmeyeni görünür hale getirdiklerini ifade eden Rifat Ok, “Wipelot’u telsiz ve telefon iletişimi gerektirmeyen elektronik iş güvenliği ürünü olarak da tanımlamak mümkün. Bu teknoloji ile çalışanların yaşadığı olası bir tehlike veya kaza anında hareketsizlik, darbe veya düşmeyi algılayarak alarm sistemini devreye sokuyor ve işçinin yerini belirleyerek acil duruma hızla müdahale edilebilmesini sağlıyoruz. Çalışanlar ihtiyaç halinde taşıdıkları cihaz üzerindeki SOS düğmesine basarak yardım talebinde de bulunabiliyor” dedi.

İş Güvenliği Sağlıyor ve Ekipman Kazalarını Önlüyor

Türkiye’nin ilk ve tek kablosuz konum tabanlı çalışan güvenliği sistemi olma özelliğine sahip olan Wipelot ISG’nin kilometrelerce karelik büyüklükteki maden ocaklarında güvenle çalışabilme olanağı tanıdığını vurgulayan Ok, “Nesnelerin konum bilgilerinin anlık olarak toplanıp yönetilmesini sağlayan Wipelot sistemimiz ISG, SafeZone ve OTX gibi yan modülleriyle ekstra güvenlik ve verimlilik sunuyor. Wipelot’un ISG modülü çalışan güvenliğine odaklanırken, SafeZone modülü iş makinaları, işçiler veya ekipmanlar arasında meydana gelebilecek kazaları önlemek için çalışıyor. OTX modülü ile de çalışma ortamındaki sıcaklık, nem, gaz, ışık gibi bilgileri ölçerek değerlendirme imkânı sunuyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.