Siemens Factory Automation Tour’da Otomasyon ve Dijitalleşmenin Geleceğine Işık Tutuldu

Türkiye’de ilk kez düzenlenen Siemens Factory Automation Tour sona erdi. 9-11 Şubat tarihlerinde 3 gün süreyle sektör temsilcilerini buluşturan dijital etkinlikte, endüstriyel otomasyon ve dijitalleşme süreçlerinin geleceği uzman isimlerin sunumlarıyla ele alındı. Detaylar haberin devamında...

13

Siemens Türkiye’nin “Otomasyonun Geleceğine Yolculuk” mottosu ile Türkiye’de ilk kez dijital ve interaktif bir ortamda düzenlediği Factory Automation Tour, alanında uzman isimler ve katılımcıları buluşturdu. Üç gün süren dijital etkinlikte katılımcılar, endüstriyel otomasyon ve dijitalleşme süreçlerindeki son yenilikler ve gelecek öngörüleri hakkında uzman isimlerden bilgiler aldı.

Dijital etkinlikte toplam 11 canlı sunum yapıldı. Katılımcılar tarafından yoğun ilgi gören FA Tour, sanal fuar alanına da ev sahipliği yaptı. Katılımcılar fuar alanında Siemens’in farklı sektörlere yönelik ürettiği, dijitalleşmeye öncülük eden geniş ürün, servis ve hizmet gamını inceleme fırsatı buldu.



►İlginizi Çekebilir: Endüstriyel Haberleşme | Dijital İşletmenin Anahtarı


Kaçıranlar için etkinlik kapsamındaki canlı yayın kayıtları, 26 Şubat tarihine kadar etkinlik platformu üzerinden izlenebilecek.

Endüstriyel alanlara yönelik yeni nesil çözümler ve uygulamaların paylaşıldığı; fabrika otomasyonudijitalizasyonendüstriyel haberleşme ile güç kaynakları ve enerji yönetimindeki yenilikler ve inovatif yazılımlardaki gelişmelerin masaya yatırıldığı FA Tour’a katılma imkanı bulamayanlar, etkinlik kaydınız izlemek için tıklayınız. 

Siemens Türkiye Hakkında:

1847 yılında Werner von Siemens tarafından Almanya’da temelleri atılan Siemens, Türkiye’de 165 yıldır faaliyet göstermektedir. Siemens Türkiye, teknolojiye olan tutkusu ve köklü birikimiyle; enerji, altyapı, elektrifikasyon, otomasyon, dijitalizasyon ve sağlık sektörlerine öncülük eden çalışmalara imza atmaktadır.

Yaklaşık 3 bin çalışanı bulunan Siemens Türkiye, dolaylı olarak ise 40 bin kişiye istihdam sağlamaktadır. Siemens Türkiye’de kadın mühendis oranı yüzde 33'tür.

 

Siemens AG (Berlin ve Münih)


170 yılı aşkın süredir mühendislikte mükemmellik, inovasyon, kalite ve güvenilirlik yönleriyle öne çıkan uluslararası bir teknoloji şirketidir. Dünya çapında faaliyet gösteren şirket enerji üretimi ve dağıtımına, binalar ve dağıtık enerji sistemleri için akıllı altyapılara, proses ve üretim endüstrilerinde otomasyon ve dijitalizasyona odaklanmaktadır. Siemens dijital dünya ile fiziksel dünyayı bir araya getirerek müşterilerine ve topluma fayda sağlar. Siemens, demiryolu ve karayolu ulaşımına yönelik akıllı ulaşım çözümlerinin lider tedarikçisi Siemens Mobility şirketi ile hem yolcu hem de yük taşıma hizmetlerinde dünya pazarını şekillendirmektedir.

Çoğunluk hisseleri halka arz edilen Siemens Healthineers ile, medikal teknoloji ve dijital sağlık hizmetlerinde de dünyanın lider tedarikçilerindendir. Siemens ayrıca, 28 Eylül 2020 tarihinden beri borsada işlem gören, elektrik enerjisinin iletimi ve üretiminde küresel bir lider olan Siemens Energy şirketinde de azınlık hissesine sahiptir.

30 Eylül 2020 tarihinde sona eren 2020 mali yılında, Siemens Group’un cirosu 57,1 milyar Euro, net kârı ise 4,2 milyar Euro olmuştur. 30 Eylül 2020 itibarıyla şirketin dünya genelindeki çalışan sayısı yaklaşık 293 bindir. Ayrıntılı bilgi için www.siemens.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak: