Daha Fazla Katılımcı, Daha Fazla Çözüm, Daha Fazla Uluslararası!

Dijitalleşmenin sağladığı yararları somut hale getirmek - HANNOVER MESSE 2017’nin açıklanan hedefi buydu. Endüstriyel teknoloji alanında dünyanın önde gelen fuarında aksiyon dolu beş günün sonunda, organizatörler başarılı bir etkinlikte konuştu. Teknolojik çözümlerin peşinde olan çok sayıda ziyaretçi; akıllı robotlar, uyarlanabilir makineler ve entegre edilmiş enerji sistemleriyle ilgili potansiyeli keşfetmek için Hannover’de bir araya geldi ve katılımcı sayısında yeni rekorlar kırılmasını sağladı.

09

Hannover, Almanya.  “Daha fazla katılımcı, daha fazla çözüm ve daha uluslararası bir platform - bu HANNOVER MESSE 2017’yi çok iyi özetliyor.” diyen Deutsche Messe Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Jochen Köckler, şöyle devam etti: “Son beş gündür, Hannover Endüstri 4.0 ile ilgili olan her türlü şey için global bir buluşma noktası görevi gördü. Endüstrinin dijitalleşmesiyle ilgili tüm sektörler, dünyanın her tarafındaki endüstriyel kuruluşlar tarafından karşılaşılan şu kilit soruya karşı geliştirdikleri cevapları sergilemek için burada hazır bulundu: Şirketimi dijital gelecek için nasıl en iyi şekilde hazırlarım?

HANNOVER MESSE dünyanın dört bir yanındaki karar vericilerin yöneldiği ana kaynak olma özelliğini kanıtlamıştır.” Fuarın ana teması olarak seçilen “Entegre Endüstri -  Değer Yaratmak”, Endüstri 4.0’ın sağladığı yararlar ve yarının entegre edilmiş fabrikalarında insanın oynayacağı rol hakkında ışık tuttu. Bu yılın özel Partner Ülkesi olarak Polonya, Avrupa genelinde yakın işbirliği ihtiyacına dikkatleri daha da çekerken, global endüstrinin inovatif bir partneri olma özelliğiyle fuara katılan profesyonelleri kendisine hayran bıraktı.

Etkinliği değerlendiren Alman Mühendislik Federasyonu (VDMA) Genel Müdürü Thilo Bordtmann, şunları söyledi: “HANNOVER MESSE 2017, makine mühendisliği sektörü için eşsiz bir sergi imkanı sundu. Endüstri 4.0 artık deneme safhasını epey aştı ve uygulamada da gerçek faydalar üretiyor. Fuar, sektördeki hareketliliği net bir şekilde yansıttı, bu hareketlilik dünyanın her yerindeki insanların faydasına olan işlerin yerine getirilmesi için ne gerekiyorsa tam olarak yapılmasıyla sağlanıyor. Uluslararası rekabet söz konusu olduğunda ise kesinlikle yarışta en önde olanlardan biriyiz. Kısacası,  HANNOVER MESSE 2017’yi mükemmel olarak tanımlamak için hiçbir şey eksik değil.”

Alman Elektrik ve Elektronik Üreticileri Birliği (ZVEI) CEO’su Dr. Klaus Mittelbach, şunları kaydetti: “Endüstri 4.0 gelişiyor ve Hannover Messe bu konuyu en başından beri desteklemekte. Dahası bu fuar, dijitalleşmenin bir Avrupa kimliğini gerektirdiğini çok açık bir şekilde ortaya koydu. Şimdi acilen yerine getirilmesi gereken görev, dijital birliği en hızlı şekilde kurmak.”

Fuara katılan 225.000 kişinin (kıyaslanabilecek son etkinlik 2015’teydi ve buna 217.000 kişi katılmıştı) 75.000’i yurtdışından geldi. “Bu, 70 yıllık HANNOVER MESSE tarihinde görülmemiş bir sayı.” diyen Köckler, şöyle devam etti: “Bu, dünyanın dört bir yanından karar vericilerin Endüstri 4.0 ile ilgili yönelim ve çözümler konusunda HANNOVER MESSE’ye belirleyici kaynakları olarak güvendiklerini etkileyici bir şekilde kanıtlıyor.” En çok yabancı ziyaretçinin geldiği ülkeler sıralamasından Çin’i (9.000) Hollanda (6.200), Hindistan (5.300) ve Partner Ülke olarak 5.000 ziyaretçiyle rekor kıran Polonya izledi. Partner Ülke katılımının uzun vadedeki etkisini de geçtiğimiz yılın Partner Ülkesi olarak ABD’den 3.000 kişilik etkileyici bir ziyaretçi sayısı ortaya koymuş oldu.

“Katılımcılarımızla yakın işbirliği içerisinde, bu yılın ana temasını dünyanın dikkatine somut bir şekilde sunmayı başardık.” diyen Köckler, şunları ekledi; “500’den fazla uygulama senaryosu ile fuar, dijitalleşmenin endüstri ve enerji sektörüne vaat ettiklerini gerçek anlamda şekillendirdi.”

Cobotların zaferi

Fuarda yeni nesil robotlar da ilgi odağıydı: “cobot’lar” yani işbirliği yapan robotlar olarak adlandırılan ve fabrikalarda çalışma şeklimizi kökünden değiştirmeye aday robotlar. Bağlanabilirlikleri, yapay zekaları, inovatif sensörleri ve sezgisel operasyonları; insanlarla doğruda iletişim kurarken bağımsız olarak öğrenmelerine ve talimatları diğer cobot’larla aralarında paylaşmalarına imkan sağlıyor. Köckler’in de işaret ettiği gibi; “Robot salonlarındaki standartlara çok büyük ilgi vardı. Cobot’lar sadece büyük şirketleri heyecanlandıran bir olasılık değildi, birçok KOBİ de üretim operasyonları için bu yeni yardımcılardan nasıl faydalanabileceklerini görmek için HANNOVER MESSE’deydi.”

Sensörlerden platformlara

Önceleri farklı makineleri birbirine bağlamaya yarayan temel teknoloji olarak sensörler görülüyordu fakat bu yılki etkinlik platform çözümlerini ön plana çıkardı. Bu durum açıkça, veri toplama ve analizi de dahil olmak üzere tüm üretim operasyonları için bulut temelli network bağlantılarına işaret ediyor. Köckler, “Üretim ortamındaki ‘dijital ikiz’ konseptine yönelik eğilim, endüstri için tamamen yeni perspektifler sunuyor.” dedi. Testlerin sanal gerçeklik yoluyla yapılabilmesi halinde (örneğin, yeni bir üretim hattının çalışıp çalışmayacağını görmek için) ürünlerin piyasaya daha hızlı bir şekilde ve daha düşük maliyetle sunulması mümkün olacak.

Geleceğin enerji sistemleri 

Enerji salonlarındaki katılımcılar, geleceğin enerji sistemlerinin nasıl çalışabileceğini de sergiledi. Köckler’e göre, “Entegre edilmiş Enerji Plaza’mız enerji endüstrisi için bir aktarma merkezi yarattı. Sunumlar, enerji üretimindeki devrimin ısıtma ve otomotiv sektörleri de dahil olmak üzere gerçek bir enerji dönüşümüne nasıl imkan sağlayabileceğini ortaya koydu.” Hidrojen çözümlerini günümüzde de uygulanabilir bir alternatif haline getiren seri üretime hazır elektroliz pillerinin de yer aldığı enerji depolama teknolojileri ana odak noktası oldu. Güneş enerjisi alanında düşük ışık şartlarında bile elektrik üreten ultra ince ve esnek güneş bantlarını sergileyen birden fazla firmanın ortaya koyduğu tamamen yeni yaklaşımlar da bu teknolojinin pratik uygulaması için yeni fırsatlara kapı açtı.

KOBİ'ler dijitalleşme konusunda vites yükseltiyor

Neredeyse her hafta, KOBİlerin dijitalleşmeye hazır olmadığına dair vahim uyarıların yer aldığı bir uzmanlık araştırması yayınlanıyor. “HANNOVER MESSE 2017 bu konuda bize farklı bir hikaye anlattı.” diyen Köckler, HANNOVER MESSE’ye katılım sağlayan çok sayıdaki parça tedarikçisi firmaya işaret etti: “Bu firmalar artık süreçlerini dijitalleştiriyor ve partnerleriyle aralarında bağlanabilirliği sağlıyor, çünkü (örneğin otomotiv sektöründen) müşterilerinin her parça için uçtan uca dijital takibi talep ettiklerini biliyorlar.” Bu konuda bir diğer örnek olan ve HANNOVER MESSE’de koordine edilmiş ekranın sunumunu yapan Salzgitter AG, Endüstri 4.0 ve dijitalleşmenin işlerine ve mevcut çözümlere bakış şekillerinin nasıl değiştirdiğini vurguluyor.

Startup segmentinde büyüme

Geçtiğimiz yılki başarılı lansmanını takiben fuarın “Genç Teknoloji Şirketleri” segmenti, yeni şirketlerin kendilerini potansiyel yatırımcılar, müşteriler ve ortaklara tanıtmasını sağladı. Yenilenebilir enerji networkleri için depolama aygıtları, sanal gerçeklik için işletim sistemleri ve otomobil ve trenler için mini rüzgar santrallerini sergileyen 150’den fazla startup şirket mevcuttu. Köckler, “Fuarın startup alanı giderek daha da güçleniyor. Birçoğunun, gelecek yıl HANNOVER MESSE’ye kendi stantlarıyla katılım sağlamaya karar vereceğine eminim.” diye konuştu.

Partner Ülke Polonya

Bu yılın Partner Ülkesi özelliği taşıyan Polonya, ülkenin dinamik ve inovatif endüstriyel bir konuma sahip olmasını vurgulayacak şekilde, Hannover’e toplam 200 firma gönderdi. Araştırma ve startup şirketleri Partner Ülke için özel bir önceliğe sahipti. Polonya Başbakanı Beata Szydlo’nun HANNOVER MESSE’nin Açılış Töreni’nde verdiği mesaj buydu ve bu temalar ayrıca fuar boyunca yapılan sunumlarda öne çıktı. Polonya ayrıca eMobility’deki önde gelen pozisyonunu da ortaya koymayı başardı. Polonya’nın siyasi çevrelerinin HANNOVER MESSE’ye gösterdiği yüksek düzeyli ilgi; Polonya Bilim ve Yüksek Öğretim Bakanı Adam Gowin ve Ekonomik Kalkınma ve Maliye Bakanı Mateusz Morawiecki gibi üst düzey isimlerin katılımıyla kanıtlandı.

HANNOVER MESSE 2018 CeMAT ve IAMD’yi ön plana çıkarıyor

2018’den itibaren her ikisi de HANNOVER MESSE şemsiyesi altındaki önde gelen fuarları temsil eden yıllık Endüstriyel Otomasyon (IA) sergisi iki yıllık Hareket, Sürüş & Otomasyon (MDA) ile birleşecek. IA ve MDA “Entegre Otomasyon, Hareket & Sürüş” (IAMD) şeklindeki yeni adıyla (endüstriyel otomasyon, güç iletimi ve akışkan gücü alanındaki tüm ürün yelpazesini yansıtacak şekilde) HANNOVER MESSE’de birlikte yapılacak

2018’den itibaren, dünyanın önde gelen intra-lojistik fuarı CeMAT, HANNOVER MESSE’ye paralel olarak iki yılda bir yapılacak. Köckler, “Üretim ve lojistik süreçleri, akıllı şekilde entegre edilerek daha verimli ve esnek üretim süreçlerine dönüşme halinde. Biz, CeMAT’de bu entegrasyonu somut hale getireceğiz ve bunun sonucunda ortaya çıkacak potansiyeli gerçekleştireceğiz.” dedi. CeMAT’taki diğer sergi alanlarında perakende ve lojistik hizmetleri için çözümler yer alıyor. Konuyla ilgili bilgi veren Köckler, “Etkin lojistik süreçleri online perakende ya da emlak işleri yapanların başarılı olmaları için kritik öneme sahip. CeMAT’ta çoklu ya da karşılıklı kanal çözümleri için doğru lojistik sistemlerini bulacaklar.” dedi.

CeMAT ve HANNOVER MESSE gelecek yıl endüstriden ve lojistik sektöründen uluslararası karar alıcılara benzersiz bir platform sunma anlamında güçlü bir ikili olacaklar.

23-27 Nisan 2018 tarihlerinde gerçekleşecek bir sonraki HANNOVER MESSE'nin, resmi Partner Ülkesi Meksika olacak.

HANNOVER MESSE – Yeni teknolojiye ilk önce siz ulaşın!

Endüstriyel teknoloji alanında dünyanın önde gelen fuarı 24-28 Nisan 2017’de Hannover, Almanya’da düzenlendi. Temel odak noktası olan “Entegre Endüstri” ile HANNOVER MESSE üretimin dijitalleştirilmesi (Endüstri 4.0) ve enerji sistemleri (Entegre Enerji) alanında dünyanın önde gelen fuarı olma özelliğini taşıyor.

HANNOVER MESSE yedi paralel fuar düzenliyor: Endüstriyel Otomasyon, MDA – Hareket, Sürüş & Otomasyon, Dijital Fabrika, Enerji, ComVac, Endüstriyle Tedarik ve Araştırma & Teknoloji. HANNOVER MESSE 2017’nin resmi Partner Ülkesi Polonya’ydı.

Deutsche Messe AG

2017 yılı, 1947’de kurulduğunda Almanya’nın ilk İhracat Fuarını düzenleyen Deutsche Messe AG’nin 70. yılı. Deutsche Messe, yetmiş yıl sonra Almanya’da ve dünya genelinde geniş bir portföydeki etkinliklerle, yatırım malları fuarı alanında dünyanın en büyük organizatörleri arasındaki yerini aldı. 301 milyon avroluk 2016 cirosuyla dünyadaki en büyük beş ticaret fuarı şirketinden biridir. Şirketin organize ettiği global seviyede öncü etkinliklerin içinde (alfabetik sırayla) şu fuarlar yer alıyor; CeBIT (Dijital İş Dünyası), CeMAT (iç lojistik ve tedarik zinciri yönetimi), didacta (eğitim), DOMOTEX (halı ve diğer zemin kaplamaları), HANNOVER MESSE (endüstriyel teknoloji), INTERSCHUTZ (yangından korunma ve kurtarma, afet yardımı, güvenlik ve emniyet), LABVOLUTION - BIOTECHNICA (biyoteknoloji ve laboratuvar teknolojisi), LIGNA (ahşap işçiliği, ahşap işleme ve ormancılık). Şirket ayrıca düzenli olarak, her ikisi de Almanya Tarım Topluluğu, DLG tarafından düzenlenen), AGRITECHNICA (tarımsal makine) ve EuroTier (hayvansal üretim), (Alman Makine Gereç Üreticileri Birliği, VDW tarafından düzenlenen), EMO Hannover (takım tezgahları), (MackBrooks tarafından düzenlenen) EuroBLECH (sac metal işleme,) ve (Alman Otomotiv Endüstrisi Birliği, VDA tarafından düzenlenen) IAA Ticari Araçlar’ın da dahil olduğu bir dizi etkinliğe ev sahipliği yapmaktadır. Yaklaşık 1.200 çalışanı ve 62 satış  partnerlerinden oluşan geniş ağıyla Deutsche Messe dünya çapında 100'den fazla ülkede hizmetlerini sürdürüyor.

 

Daha fazla bilgi için iletişim :

Onuora Ogbukagu

Tel.: +49 511 89-31059

E-posta: onuora.ogbukagu@messe.de

Daha fazla basın bildirisine ve fotoğrafa aşağıdaki adresten ulaşabilirsiniz:

www.hannovermesse.de/en/pressservice

 

Twitter: @hannover_messe

LinkedIn: HANNOVER MESSE

Facebook: www.facebook.com/hannovermesse.fanpage/