09:00 16:45

BİMY23’te Bilişimciler Sanayi 4.0’ı Anlatacak

Türkiye Bilişim Derneği’nin (TBD) her yıl düzenlediği geleneksel etkinliklerinden biri olan ve sektörde “Bahar Buluşması” olarak bilinen Bilgi İşlem Merkezi Yöneticileri (BİMY) Semineri 24- 27 Mart 2016 tarihlerinde Gloria Golf Resort Kongre Merkezi, Antalya’da yapılacak. TBD Başkanı İLKER TABAK, Bilişim Sektöründe çalışan kamu ve özel sektördeki üst ve orta düzey yöneticilerin mesleki gelişimi ve dayanışmalarını geliştirmek amacıyla yapılan BİMY’nin bu yılki ana temasının “Bilişimle Kalkınmada Sanayi 4.0” olduğunu belirtti. BİMY’23 etkinliği T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ve Dijital Türkiye Platformu tarafından destekleniyor. Etkinlik boyunca birçok konuşma, panel ve oturumda Sanayi 4.0 uzmanlar tarafından ele alınacak. Sanayi 4.0 ile hayatımıza girecek olan yeni trendleri, çalışma modellerini, gelecekte bizi nelerin beklediğini birlikte öğreneceğiz. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın FİKRİ IŞIK’ın katılımlarının beklendiği etkinliğe bilişim, otomotiv, sağlık sektörlerinden ve kamudan üst düzey yöneticiler katılacaklar.

 

Konuşmacılar, Oturumlar

 

Türkiye’nin en büyük “Maker Hareketi” BİMY23’te. İnovasyonun ve üretimin yeniden topluma inmesini sağlayan “Maker Hareketi”nin Türkiye’deki en büyük topluluğu Makers Türkiye Kurucusu ONGUN TAN, eğitimden sağlığa, endüstriden sosyal hayata hareketin yarattığı dönüşümünü anlatacak ve ABD’de garajlardan gelen yenilik haberlerinin Türkiye’den de çıkabileceğini vurgulayacak.

 

Mavi Yakalılar Robotlaşacak mı? Robotlar İnsanların Yerine Geçecek mi?

 

BİMY’23 Etkinliği Yürütme Kurulu Başkanı KORAY ÖZER, Ernst & Young EMEIA Bölgesi Dijital Hizmetler Direktörü AHMET HASANBEŞEOĞLU’nun oturumunda ;

Dünya’da ve  Türkiye’de Sanayi 4.0’ın ekonomik etkisi ne kadar olacak?
Türkiye özellikle ‘Additive Manufacturing’ için ‘3D’ merkez olabilir mi?
Türkiye için verimlilik mi, azalan maliyetler mi yoksa yeni gelirler mi hedef olmalı?
Sanayi 4.1 , 4.2 ve 4.3 gerçek fayların oluşacağı Dünya’da Türk Yazılım ve Donanım şirketleri için neler yaparsak başarılı oluruz?

sorularının bilişimcilerle irdeleneceğini belirtti. Hasanbeşeoğlu ayrıca sanayi 4.1, 4.2 ve 4.3 ile hayatımıza girecek yeni kavramları “Operasyonel Teknolojilerin – IT ile Entegrasyonu “, “Büyük Veri, Analizler ve Makinelerin Öğrenmesi” ,“Dijital İkiz Yeni İş Modeli”, “Mavi Yakalıların Robotlaşması”, “Robotların İnsanların Yerine Geçmesi” ve “Giyilebilir Teknolojileri” ele alarak geleceğin nasıl şekilleneceğini anlatacak.

 

Sanayi 4.0 Ulusal Fırsat Pencereleri


Sanayi 4.0’ın öne çıkan özelliklerini başta savunma sanayi, tekstil, enerji, eğitim ve makine sektörlerinde olmak üzere tartışıp, ülkemizin küresel değer zincirlerine entegrasyonundaki yeni fırsatların konuşulacağı “Sanayi 4.0 Ulusal Fırsat Pencereleri” oturumuna Siemens Türkiye Genel Müdürü ALİ RIZA ERSOY, GE Türkiye Stratejik Yatırımlar, Küresel Büyüme & Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Türkiye Operasyonları İcra Direktörü ERDOĞAN ÇEŞMELİ ve Bites CEO’su UĞUR COŞKUN katılacaklar.

 

Görme Engelliler için Akıllı Telefon : “tactiX”


Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü 3’ncü sınıf öğrencilerinden UĞUR CAN BASTIK, görme engellilerin kullanımı için tasarlanan ve 2015 Genç Yenilikçiler Yarışması’nda (Young Innovators Competition)  birincilik ödülü alan akıllı telefon “tactiX” projesini anlatacak. Proje görme engellilerin hayatında büyük kolaylıklar sağlamakla birlikte genç girişimci Uğur Can Bastık’ın projesi teknoloji alanında yenilikçi çalışmaları olan gençlere örnek olacak gibi.

 

Neyi Yapmalı, Neyi Yapmamalı? 


Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı  (TTGV) Başkanı CENGİZ ULTAV, Sanayi 4.0 bağlamında ülke kalkınma hedeflerine ulaşmada yapmamız ve yapmamamız gerekenleri “Neyi Yapmalı, Neyi Yapmamalı?” oturumda masaya yatıracak.

 

Şimdi Hareket Zamanı!


Şimdi Hareket Zamanı! diyoruz ve bizi geleceğe taşıyacak sektörlerden birisi olan sağlık sektörünü Sanayi 4.0 bağlamında tartışmaya açıyoruz. “Şimdi Hareket Zamanı” oturumunda Sabancı Üniversitesi Nano Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi Öğretim Üyesi Doç. Dr. BAHATTİN KOÇ ve Acıbadem Sağlık Grubu Bilgi Teknolojileri Direktörü KEMAL KAPLAN sağlık sektöründeki yenilikleri bizlerle paylaşacaklar.

 

Nano Teknolojik Araştırmalar


Atılım Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. GÖKSEL DURKAYA yoğun Ar-Ge çalışmaları doğrultusunda Nano Teknolojik Araştırmalarını anlatacak.

 

24 Mart Perşembe günü Havaalanından Gloria Otel’e 4 adet toplu transfer olacaktır. Saatleri 10:30, 14:30, 16:00 ve 18:00 olarak belirlenmiştir. Yararlanmak isteyen katılımcıların formu doldurması gerekmektedir.

 

Forma ulaşmak için tıklayınız


profile

ALİ RIZA ERSOY

Konuşmacı
İcra Kurulu Üyesi / Genel Müdür Yardımcısı - Siemens

Bülten 4.0 Aboneliği

Haber ve duyuruları takip etmek için lütfen mail adresinizi bırakın