Entegre Akıllı ve İnteraktif Otomasyon

Global endüstriyel otomasyon lideri Omron, 3 temel ilkesine (entegre, akıllı ve interaktif) dayalı gelişmiş bir Otomasyon yeniliği konseptiyle üretimde geleceği yakalıyor. Üreticilere oyunun seyrini değiştirecek yepyeni bir teknoloji sunuyor. Geleceğin otomasyon uygulamaları akıllı entegre otomasyon çözümlerini temel alıyor. Omron, temel algılama ve kontrol teknolojilerine yapay zekayı ekleyerek üreticilerin Endüstri 4.0 fabrikalarına yenilik getirmelerini ve ürünlerini geliştirmelerini sağlıyor.

13

Omron'un otomasyonla yeniliğe dayalı 3 temel ilkesi, üretim dijitalleştirmesinde uzmanlaşmak için gereken tüm temel yetkinliği ve birlikte çalışılabilir çözümleri sağlıyor. Müşterilerin bu hızla büyüyen global fırsattan yararlanmasına yardımcı oluyor. Endüstri 4.0'a dönüşüm, tüm paydaşların birlikte seyahat ettiği bir yolculuktur ve bu yolculukta Omron, geleceğin "Bağlantılı, İş Birlikçi ve Akıllı Fabrikalarına" dönüşümün nasıl destekleneceğini gösteriyor.

Bağlantılı Fabrika - Entegre

Bağlantılı Fabrika, makine otomasyonunu ve kurumsal IT'yi sorunsuz bir şekilde entegre ederek büyük hacimlerdeki ilgili gerçek zamanlı verilerin çoğaltılmasına, toplanmasına ve paylaşılmasına olanak tanıyor.

Bağlantılı fabrika, şeffaf bir tedarik zinciri oluşturmanın temelidir. Etkin ve esnek veriler ve üretim yönetimiyle birlikte ürün izlenebilirliği merkezi bir rol oynar. Bağlantılı bir fabrika için farklı tedarikçilerin sunduğu çeşitli IT, yazılım ve makine çözümleri arasında sorunsuz şekilde bağlantı kurulması gerekir. Standartlaştırılmış bir arayüz ve bağlantı mimarisi kurma hedefiyle hareket eden Omron, bu ihtiyacı açık bir iş ortağı ağıyla destekliyor.

Akıllı Fabrika - Akıllı

Verilerin, Toplam Ekipman Etkinliği'nin (OEE) ve geleceğin akıllı fabrikalarının anahtarı olduğuna inanılıyor. Omron, akıllı veri analizi ve değerlendirme özelliklerini sağlamanın kestirimci bakımı, süreç iyileştirmelerini, kişiselleştirmeyi, serileştirmeyi, izlenebilirliği ve kaynak, enerji ve atık konusunda azalmaya gitmeyi nasıl gerçekleştirebileceğine değiniyor.

İlgili tüm makine öğelerinden toplanan veriler ve denetim sistemlerinden alınan ürün kalitesi verileri makinenin ve üretim performansının akılcı şekilde değerlendirilmesi ve görselleştirilmesinde temel oluşturur. Omron'un yeni nesil makine kontrolörleri, toplanan tüm verilerin güvenli, hızlı ve basit bir şekilde değerlendirilebildiği entegre bir SQL arayüzü sunar. Ayrıca, uzaktan izleme işlevi sayesinde tüm performans ve proses parametrelerine istenen yerden erişilebilir.

İş Birlikçi Fabrika - İnteraktif

İnsan ve makine arasındaki etkileşimi geliştiren "İşbirlikçi Fabrika"; insanın sezgisel, esnek, bilgili ve uyarlanabilir yetenekleri ile makinenin tekrarlanabilirliğini, doğruluğunu, gücünü, hızını, otonomisini ve bağlantısını bir araya getiriyor.

Üretim hatlarında robot kullanımı, geleneksel uygulama alanlarının dışında bile giderek daha çok artıyor. Ürünlerin özelleştirilmesine (kişiye özel hale getirilmesine) yönelik artan talep otomasyon alanında daha fazla esneklik yönünde bir trend oluşturuyor. Esneklik ve kavramsal insan becerilerinin tercih edildiği; ancak kuvvet, doğruluk ve elektronik veri kaydı ve raporlama özelliklerinin gerekli olduğu uygulama alanlarında, yeni nesil işbirlikçi robotlar (Cobot) geliştiriliyor.

Hareket kontrolünde yeni bir yaklaşım uygulayan Omron, farklı insani etkileşimlerde robot kullanımını da benimsiyor. Nelerin mümkün olduğuna ilişkin bir örnek olarak masa tenisi robotu FORPHEUS’dan bahsedilebilir.

Geleceği Şekillendiren Teknoloji

Omron'un yüksek düzeyde uzmanlaşmış temel teknolojileri, bugün üretime "Düşünme Boyutu"nu ekleyerek üreticilerin Endüstri 4.0 akıllı fabrikalara geçmesini ve çıktılarını iyileştirmesini sağlıyor. Bu bağlamda da Omron'un gelişmiş teknolojilerini tanıtmak üzere 3.nesil masa tenisi robotu “Forpheus”geliştiridi. Forpheus, Omron'un güçlü İnsan-Makine işbirliği teknolojilerini kullanan işbirliğine dayalı, kullanıcı dostu ve akıllı masa tenisi robotudur. İş birliğine dayalı, kullanıcı dostu ve akıllı bu masa tenisi robotu, bu sefer her zamankinden daha akıllı hale geldi. Omron, Forpheus'a yorumlama, tahminde bulunma, öğrenme, düşünme, harekete geçme, bağlantı kurma ve insanlarla iletişime geçme özelliklerini ekledi. Yedi muhteşem tekniğin bir araya gelmesiyle Forpheus, insanlara gerçek anlamda antrenman dersi verebiliyor.

İnsan-Makine etkileşimindeki bir sonraki adım, Omron'un entegre otomasyon uygulamaları ve akıllı veri çözümleriyle yenilikçi üretim teknolojilerinin en üstünde yer alıyor.

Günümüzün İş Modeli Taleplerini Karşılıyor

Omron'un entegre, akıllı ve interaktif teknoloji çözümleri üreticilerin yenilik yaparak verimlilik, esneklik ve kaliteyi artırırken ürünlerini geliştirmelerine imkan tanıyor. Dünya çapındaki lider üreticiler; Omron'un entegre robot teknolojileri, bağımsız akıllı araçları (AIV), algılama, kontrol, emniyet, komponentler ve gelişmiş denetim çözümlerini kullanıyor. Dikey ve yatay entegrasyon, akıllı ürün verisi kullanımı ve İnsan-Makine işbirliği üretim alanında otomatik optimizasyonun önünü açıyor. Omron bu tür teknolojileri geliştirip üretmenin ve patentini almanın yanı sıra uygulanması için gerekli mimariyi de sunuyor. Omron'un Sysmac platform mimarisi tüm bu öğeleri bir araya getirerek üretim ortaklarının sektörde lider haline gelmesini sağlıyor.

Yeni Endüstriyel PC Platformu, üretim sahalarını "Entegre" ve "Akıllı" hale getiriyor

Omron, Endüstri 4.0 çerçevesinde geliştirdiği "Entegre", "Akıllı" ve "İnteraktif" konseptleri ile otomasyon yoluyla imalat tesislerine yenilik getiriyor. Bu bağlamda Endüstriyel PC Platformu (IPC) da, tüm dünyadaki üretim sahalarına ve ekipmanlara "entegre" ve "akıllı" otomasyon sunan yeni bir kontrol platformu olarak karşımıza çıkıyor. Omron, imalatçılar ile birlikte PLC ve IPC dahil geniş bir fabrika otomasyonu (FA)  ürün gamı ve EtherCAT gibi açık endüstriyel ağlar kullanan benzersiz otomasyonunu geliştirerek imalatta yenilikçilik üzerinde çalışıyor.

IPC, fabrika otomasyonu (FA) cihazları için gerekli katı kalite standartlarını karşılayan ve uzun vadede istikrarlı bir şekilde sunulabilen, PC mimarisi tabanlı bir platform. Omron, IPC yoluyla Nesnelerin İnterneti (IoT) ve büyük veriden faydalanarak imalatçıların üretim ekipmanlarını daha akıllı hale getirmesine destek oluyor. Aynı zamanda Sysmac Otomasyon Platformu ile kazandığı gelişmiş ince ayar kontrolü üzerine bilgi birikimini üretim hatlarına ve ekipmanlarına uygulayarak hem ekipman üretkenliklerini hem de imalat kalitelerinin artmasına yardım ediyor.

Günümüzde yenilikçi üretim modelleri daha yaygın hale geliyor. Kestirimci bakım çözümleri için, PLC’lerden toplanan datalar, kompleks yan çözümler ile ofis ortamlarında kullanılmak üzere PC’lere toplanır. Dahası, yarı iletken ve makine üreticileri, gerçek zamanlı işletim sistemleri ile bazı çözümler üretmektedir. Bunu yaparken, kontrol çözümlerini dışarıdan tedarik eder ve kendi ana teknolojilerine yoğunlaşırlar. Bu koşullar, çevresel etkenlere dayanıklı, güvenilir ve gelişime açık, PC tabanlı kontrol sistemlerinin ihtiyacını artırmıştır.

Kompakt makineler için gelişmiş kontrol

Günümüzde Endüstri 4.0 rüzgarıyla daha da artarak üretim sektörü, verimliliği ve kaliteyi artırmaya çalışıyor. En son teknolojiye sahip çok fonksiyonlu makinelerin kullanımı bunun çözümlerinden birisi olsa da, üretim süreçlerini optimize ederek farklı müşteri ihtiyaçlarını karşılamak için üretim verilerinden faydalanan esnek sistemler gerekir. Omron, geleceğe dönük üretim süreçlerinin anahtarı olarak, küçük ve orta büyüklükteki makinelerin esnek bir üretim hattına daha hızlı adapte olabilmesini sağlamaya dönük bir adım attı ve bu ilkeyi aklında tutarak, Sysmac Makine Kontrol portföyüne NX1 Makine Kontrolörünü ekleyerek genişletti.

Omron’un Sysmac giriş düzeyi yeni kontrolörü NX1; EtherNet/IP ve EtherCAT bağlantısı, hareket kontrolü ve I/O özelliklerini kompakt bir pakette birleştirerek küçük-orta büyüklükteki makine üreticilerine gelişmiş hareket ve pozisyonlama kontrolü sunar.

Elektronik kam ve interpolasyon, makinenin hızını ve hassasiyetini artırarak verimliliğin ve kalitenin artmasını sağlar. Dahili EtherCAT portu ve harici IO-Link ana ünitesiyle cihazlardan toplanan veriler, dahili EtherNet/IP portu aracılığıyla makineler arasında paylaştırılabilir. Bu tasarım, kestirimci bakım ve tam entegrasyon sağlayarak makinenin duruş süresinin azaltılmasına ve verimliliğinin artırılmasına yardımcı olur.

IO-Link İçin Eksiksiz Çözüm

IO-Link, büyük sensör üreticileri de dahil 100'den fazla şirket tarafından desteklenen bir açık uluslararası standarttır. İki yönlü haberleşme sağlar ve tipik sensör ile aktüatör sinyallerini desteklediği gibi sensörler ve aktüatörler ile otomasyon sistemi arasında durum bilgisi ve çalışan parametreler alışverişini sağlar.

Bu durum, örneğin, kirlenmeye bağlı olarak sensörün performansı düştüğünde sensörün bir alarm verebileceği ve bu sayede makinenin durmasına yol açmadan durumun düzeltebileceği anlamına gelir. Sensörlere yeni parametrelerin gönderilebilmesi özelliği, birden fazla ürünle çalışan makineler için özellikle kullanışlıdır; çünkü bu özellik ile birçok uygulamada değişimler sırasında manuel müdahale gerekliliği ortadan kalkar.

Omron’un piyasaya sürdüğü kapsamlı IO-Link ürün serisi (yüksek performanslı sensörler ve çok yönlü IO-Link master üniteleri dahil olmak üzere), Akıllı Fabrika çözümleriyle bağlantılı olarak verimlilik ve üretkenlik kazanmayı daha da kolaylaştırıyor.

Yeni sensörlerin sunduğu yenilikçi özellikler arasında kendi performansını sürekli izleme ve raporlama ile otomasyon sistemi tarafından iletilen verileri kullanarak anında yeniden yapılandırma desteği bulunmaktadır.

Entegre Giriş, Lojik, Çıkış, Emniyet ve Robot Tek Platformda

Omron, geçtiğimiz yıl içinde dünyanın 39 ülkesinde yeni endüstriyel robotlarının lansmanını gerçekleştirdi. Bu lansmanda Omron Adept Technologies, Inc. tarafından geliştirilen, sınıfının en iyisi 49 adet yeni robot bulunuyordu. Robotların üretim ortamına entegre edilmesini kolaylaştırmak amacıyla bu robotlara Omron'un sensörleri, güvenlik bileşenleri ve ödüllü NX/NJ serisi makine otomasyon kontrolörleri entegre edildi.

Omron'un benzersiz yazılım ve kontrol mimarisi kombinasyonu, hızlı değişim gerektiren çok çeşitli ürünlerin üretilmesinden kaynaklanan fabrika otomasyonu sorunlarını çözüyor. Ortak kontroller, entegre yazılım mimarisi ve geliştirme ortamı, mevcut ve gelecekteki ihtiyaçları karşılayarak süreç tasarımını kolaylaştırıyor, daha esnek çalışma imkanı sunuyor ve bakımı öngörülebilir hale getiriyor. Çözümlerimizin esnekliği ve performansı; Yiyecek ve İçecek, Otomotiv ve İleri teknoloji gibi sektörler için ideal bir seçenek sunuyor.

Bu küresel Lansman ile Omron, robotlara algılama, kontrol, hareket ve güvenlik özellikleri entegre ederek üretimi ve verimliliği arttıran yenilikçi çözümler sunma hedefini bir kez daha göstermiş oldu.

Dinamik Ortamlarda Hızlı, Güvenli ve Ekonomik Materyal Taşıma İçin Mobil Robotlar

Omron, ilk endüstriyel mobil robot ürün serisi olan LD platformunu 20 Ocak 2017 tarihi itibariyle kullanıma sundu. Omron mobil robotlar, büyük tesislerin çevresindeki hareketli ürünlerde verimlilik ve maliyet tasarrufuna yeni bir boyut kazandırıyor. 7/24 hızlı, güvenilir materyal taşıma için geliştirilen benzersiz mobil robot ailesi en dinamik ortamlarda bile kendi kendini yönlendirebiliyor.

Dünyadaki En Yenilikçi Şirketlerden Biri

Omron, ClarivateAnalytics (eski adıyla Thomson Reuters) tarafından 2016'nın En İyi 100 Global Yenilikçi Şirketinden biri seçildi. Global bilişim hizmetleri şirketi ClarivateAnalytics, tescilli fikri mülkiyet ve patent verilerini temel alarak En İyi 100 Global Yenilikçiyi seçmektedir. Clarivate, bağımsız bir indekse göre fikri mülkiyet eğilimlerini analiz ederek en yenilikçi şirket ve kurumları belirler. En son 2013 yılında bu ödüle layık görülen Omron, 2016 yılında alınan bu ödülle ikinci kez En İyi 100 Global Yenilikçi arasına girmeyi başardı.

1959 yılında Omron'un kurucusu KazumaTateishi, şirketi Hayatı Geliştirmeye ve Daha İyi Bir Toplum Amacına Hizmet Etmeye adayarak çok sayıda teknolojik yeniliğin yanı sıra manevi bir itici güç oluşturdu. Omron kurucusunun izinden giderek topluma hizmet etmeye devam ediyor. Sosyal Gereksinimlerden Doğan Yenilik, Omron İlkeleri kapsamında tanımlanan en önemli değerlerden biridir. Bu da, geleceğe ilham veren çözümler üreterek iş hayatında karşılaşılan sorunların çözümünde öncü olmak anlamına geliyor. Omron, daha iyi bir toplum amacına hizmet etmek için fikri mülkiyet stratejisini geliştirmeye ve iş faaliyetlerini ARGE ile bir bütün olarak yürütmeye devam ediyor.

Omron Hakkında

Omron, temel algılama ve kontrol teknolojilerini kullanarak faaliyet alanını kontrol komponentleri, elektronik komponentler, elektronik otomotiv komponentleri, sosyal altyapı, sağlık hizmetleri ve çevre gibi iş alanlarına kadar genişleten lider endüstriyel otomasyon şirketidir. 1933'te kurulan Omron, dünya çapında yaklaşık 39.000 çalışanıyla 110'dan fazla ülkeye ve bölgeye ürün ve hizmet sunuyor. Omron, endüstriyel otomasyon alanında ürün ve müşteri desteğinin yanı sıra üretime yenilik getiren otomasyon teknolojileri sunarak zengin bir toplum yaratılmasına katkıda bulunuyor.

Daha fazla bilgi için:

www.industrial.omron.com.tr

İletişim İçin:

Güray Yayla

Pazarlama İletişimi Koordinatörü

guray.yayla@eu.omron.com

Tel: +90 (216) 556 51 30