ProManage Cloud ile Üretimini Dijitalleştiren Sanayiciler Kazanıyor
Günümüz Takım Tezgahı Üreticileri için Her Adımda Dijitalleşme
Webinar | E-House: Hızlı, Modüler, Tak-Çalıştır Enerji İstasyonu Çözümleri
Dijital İkiz Teknolojisi İklim Krizini Durdurabilir mi?
OMRON, Barselona'daki Güncellenmiş Otomasyon Merkezi ile Geleceğin Fabrikasının Kapılarını Açıyor
Siemens Türkiye’den İş Ortaklarına Özel Dijital Olgunluk Programı
24 yıldan beri sektörde lider olarak güçlü konumunu sürdüren Doruk, fabrikaların üretim yönetimini dijitalleştirirken üretim verimliliklerinde yüzde 100 oranında artış elde etmelerini sağlıyor. Şirket, web tabanlı ürünü ProManage Cloud ile sanayicilerin hızlı ve ekonomik dijitalleşmelerine aracılık ediyor.
Bu makalede CNC takım tezgahıyla geleceğin dijital fabrikalarını teşvik edecek yeni bir teknolojik yaklaşımın pozitif etkileri incelenecektir.
Siemens Türkiye'de E-House Çözümleri Teklif Grubu Yöneticisi olarak görev yapan Sn. Kenan DOĞAN, 27 Nisan çarşamba günü saat 11.00'de düzenleyeceğimiz webinara konuk olacak. Webinar konusu, "E-House: Hızlı, Modüler, Tak-Çalıştır Enerji İstasyonu Çözümleri". Siz de bu çalışmaları merak ediyorsanız kaydınızı yapın ve webinara katılın...
Dijital ikiz teknolojisi endüstriyel anlamda çok büyük faydalar sağlıyor. Peki daha büyük bir amaç uğruna kullanılabilir mi? İklim krizi için dijital ikiz projesi hakkındaki detaylar yazımızın devamında.
OMRON'un Avrupa'daki ilk Otomasyon Merkezi kısa bir süre önce büyük ölçüde yeniden tasarlandı ve şimdi yenilikçi otomasyon uygulamaları için kapsamlı bir tanıtım alanı içeriyor. Ziyaretçiler; robot teknolojileri, kalite kontrolü, esnek üretim ve yapay zeka gibi OMRON'un eksiksiz endüstriyel otomasyon çözümlerini deneyimleyebilir ve işletmelerini, müşterilerinin ve toplumun değişen ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde nasıl uyarlayacaklarını öğrenebilirler. Tanıtılan bu gerçek müşteri uygulamaları, geleceğin fabrikasına giden yola ışık tutacaktır.
Rekabet gücünün korunması ve yeni dünya düzenine adaptasyonun sağlanmasında kritik önem taşıyan dijital dönüşüm kavramı, endüstrilerin ana gündem maddesi olmaya devam ediyor. Türkiye’de 165 yıldır faaliyet gösteren Siemens, gelecek için bugünü dönüştürme hedefiyle iş ortaklarının dijital olgunluğunu geliştirecek “Dijital Olgunluk Programı”nı hayata geçirerek dönüşüme ivme kazandırıyor.
Almanya, endüstri tarihinde yerini sonradan alan ve sanayileşmeye geç başlayan bir ülke olmasına rağmen, bunu fırsata dönüştürmeyi bilmiş ve yaşanan çoğu ekonomik krizden en az hasarla çıkabilen bir ülke konumunda. Dünyanın dördüncü, Avrupa'nın en büyük endüstri ülkesi, şimdi Endüstri 4.0 devrimine öncülük etme rolünü
Eğer bir gün torunlarımızla birlikte kızıl gezegenin paslı yüzeyinde oynanan bir futbol karşılaşmasını izlersek bunu şimdilerde bizim için çalışan kâşif robot Curiosity’e borçlu olacağız. Komşumuz Mars’ta bulunan Gale Krateri’nde gezegenin iklim ve jeolojisini inceleyen bu meraklı robot, Mars’ta yaşamı ve su bulunabilirliğini araştırmakta, büyük keşiflerin yapılabilmesi için bizlere ortam yaratmaktadır.
Endüstri 4.0 ve beraberindeki gelişmeler, son zamanlarda üretim dünyası için en heyecan verici konulardan biri. Üretim IT uygulamaları konusunda global bir lider olan Atos, 4. Sanayi Devrimi olarak adlandırılan ve merkezine, birbiriyle açık bir internet ağı üzerinden iletişim halinde olan ürün, makine, operatör gibi üretim elemanlarını alan yeni nesil “Akıllı Fabrika”’ların kurulmasında da firmaların güvenilir iş ortağı olmayı hedefliyor.
Endüstriyel şirketlerin iş süreçlerinde, köklü değişikliklere işaret eden Endüstri 4.0 çağı kesinlikle başladı. Başarının yeni özellikleri; bireyselleşme, özerk yönetim, hizmet odaklılık ve şeffaflık. Bu bağlamda, sadece yeni teknolojinin getirdiği fırsatları değerlendirmenin yanı sıra, yükselen fırsatlar için ekonomik birimlerin hazırlığını iyi şekilde analiz etmeli ve değerlendirmeliyiz.
“Endüstri 4.0 Yolculuğuna Nereden Başlamalıyım?” Son günlerde üreticilerin kendilerine en çok sorduğu soru bu. Hemen her platformda konuşulan yeni teknolojiler, sayısı her geçen gün artan yeni kavramlar hayatımıza girdikçe, Endüstri 4.0 ekseninde hedefe ulaşmak da zorlaşabiliyor. Henüz ilk evresinde olduğumuz 4. Sanayi Devrimi konusunda gerçekçi adımlar atmak için hem üretici firmalara hem de Atos gibi teknoloji şirketlerine ciddi görevler düşüyor.
Haber ve duyuruları takip etmek için lütfen mail adresinizi bırakın