Günümüz Takım Tezgahı Üreticileri için Her Adımda Dijitalleşme
Çeşitliliği Yüksek, Hacmi Düşük (HMLV) Paketleme Ve Paletleme Süreçlerinde Karşılaşılan Beş Zorluk
Takım Tezgâhı Kullanıcıları için Dijital İkiz: Run MyVirtual Machine
Kalıp Tasarım Mühendisliğinde Endüstri 4.0’ın Uygulanması
Kriptogrofide Hash Fonksiyonları | 1. Bölüm
Docker Nedir? Ne için Kullanılır?
Otonom Mobil Robotlar | OMRON
Kolaboratif Robotlar | OMRON
Endüstriyel Robotlar | OMRON
Entegre Robotik Otomasyon | OMRON
Titreşim, müzik aletlerinde olduğu gibi zaman zaman karşımıza istenen bir hareket olarak çıkar. Mekanik sistemin dışarıdan bir etkiye maruz kaldığında istenmeyen salınımların ortadan kaldırılması ise makine üretici firmalar tarafından çözülmesi gereken zorluklardan birisidir. Siemens'in TIA portal platformunda Low Frequency Vibration Suppresed Positioning fonksiyon bloğu OEM'lere devreye alma zamanını kısaltarak yardımcı oluyor. Detaylar içeriğin devamında
Bu makalede CNC takım tezgahıyla geleceğin dijital fabrikalarını teşvik edecek yeni bir teknolojik yaklaşımın pozitif etkileri incelenecektir.
Yeni ürün, müşteri ihtiyaçlarını karşılayacak çeşitlilik oranında, rafa hazır bir pakette fabrikadan çıktı. Ama paketleme başka bir taşeron şirket tarafından yapıldı. Taşeron aracılığıyla paketleme, tüm Hızlı Tüketim Ürünleri (FMCG) pazarlarında rastlanabilen bir işlem ancak kişisel bakım veya şekerleme gibi daha yüksek fiyatlı ürün segmentleri bu işlemin başlıca örnekleri olarak gösterilebilir. Tüketicinin daha fazla çeşitlilik için olan talebini karşılamak üzere hızla büyüyen bir faaliyettir.
Bir takım tezgâhı ne zaman en yüksek verimdedir? Cevap: Parça işlerken. Bu nedenle, tezgâhın talaş kaldırmasını engelleyen tüm faaliyetlerin, mümkünse CNC üretim planlamasına taşınması gerekiyor. Ancak bunun için, çalışma ortamının yani tezgâhın ve CNC uygulamasının olabildiğince yakın simule edilmesine ihtiyaç var. İşleme simülasyonu, çalışma süresi ölçümü ve takımlandırma süresi tahminleri sayesinde doğru maliyet analizi veya fiyat teklifi hazırlamayı mümkün kılıyor.
Dünya sürekli değişiyor. Daha dijital, akıllı ve esnek hale geliyor. Buhar makinesi, elektrifikasyon ve otomasyondaki endüstriyel devrimlerin ardından, yarının akıllı üretimi artık Endüstri 4.0 başlığı altında gerçekleşiyor. Dijital dünyanın sunduğu avantajlar Phoenix Contact’ın kalıp tasarım mühendisliği örneğinde gösterilmiştir. Dijital verilerin sürekli kullanımının süreçlerin optimizasyonuna katkıda bulunduğu yer burasıdır. Detaylar yazıda...
Dünya dijitalleşme yönünde çok hızlı bir şekilde ilerliyor. Dijital ikiz teknolojisi hemen hemen her alanda kullanılıyor. Siemens’in “Building Twin” konsepti de bir dijital ikiz örneği. Detaylara yazımızdan ulaşabilirsiniz.
Siemens mobil uygulamalar ile kontrol, izleme ve bakım süreçlerini otomatik hale getiriyor. Bu sayede zaman tasarrufu sağlarken, süreçlerde verimlilik artışı yaşanıyor.
Günümüzde dünyanın büyük bir çoğunluğu internet kullanıyor ve neredeyse herkesin belli sitelerde ve cihazlarda bir hesabı ve üyeliği bulunuyor. İşte bu hesaplara koyduğumuz parolalar ve her türlü bilgiler, hash fonksiyonu sayesinde kaydediliyor. Detaylar yazımızın devamında.
Docker geliştiricilerin uygulama geliştirmesini, test etmesini ve devreye almasını sağlayan, işletim sistemi seviyesinde sanallaştırma imkanı sunan programdır. Bu yazımızda Docker nedir ve docker ne için kullanılır sorularını yanıtladık.
Akıllı evleri hepimiz duymuşuzdur. Hatta birçok lüks ev artık akıllı ev statüsüne girmektedir. Peki ya akıllı fabrikalar? Detlef Zühlke ismindeki profesörün bir gün tren yolculuğu yaparken akıllı evleri düşünüp aklına akıllı fabrikaların gelmesiyle akıllı fabrika macerası başlamış oldu. Bu yazımızda akıllı fabrika yani “Smart Factroy” kavramını inceleyeceğiz.
Endüstri 4.0 devrimiyle beraber birçok kalıp yıkıldı ve yıkılmaya devam ediyor. Aslında 2005 yılında ürün olarak piyasaya sürülen Programlanabilir Otomasyon Kontrol Cihazı PAC, kendini gösterme fırsatını Endüstri 4.0 devrimiyle yakaladı. Bu yazımızda, PAC’ı ve Endüstri 4.0 ile ortaya çıkan geleceğini inceledik.
Artırılmış gerçeklik, gerçek dünyadaki fiziksel ortamı, bilgisayar aracılığıyla oluşturulan duyusal girdilerle canlı, dinamik ve gerçek zamanlı olarak hissedip yaşamamızı sağlayan ve ileride hayatımızın büyük bir bölümünde yer alacağını düşündüğümüz heyecan verici bir kavramdır. Bu yazımızda artırılmış gerçekliği ve artırılmış gerçekliğin kullanım alanlarını inceleyeceğiz.
Günümüzde akıllı sistemler evlerimizden toplu taşımalara kadar birçok alanda yaygın şekilde kullanılıyor. Akıllı sistemler genelde insan hayatını kolaylaştırmak için geliştirilmekte. Fakat bunun yanında akıllı sistemler güvenlik alanında da oldukça yaygın şekilde kullanılmakta. ABD merkezli bir şirket olan DAQRI firması Intel tabanlı olarak, akıllı sistemler alanında geliştirdiği akıllı baretle piyasada isminden sıkça söz ettirmekte. Endüstri alanına hitap eden bu akıllı baret yıl içinde gerçekleştirilen 2016 CES (Tüketici Teknolojisi Derneği) fuarında tanıtıldı.
Maserati Ghibli, gerçek ve dijital dünyanın bileşenleri arasındaki etkileşimi, dijitalizasyonun üretimde interaktif bir deneyime nasıl dönüştüğünü gösteren baş döndürücü bir araçtır. Sanal ve gerçek dünyanın etkileşiminin somut bir örneği olan Maserati Ghibli, İtalyanların spor araba tutkusunu sofistike bir dizayn ve son teknoloji planlama, geliştirme ve üretim yöntemleriyle birleştirmiştir. Bu yazımızda Siemens teknolojileriyle donatılan muhteşem aracı üretimden planlanmasına, mühendisliğinden tasarımına kadar “Üretimde Dijitalleşme” başlığı kapsamında inceleyeceğiz.
Haber ve duyuruları takip etmek için lütfen mail adresinizi bırakın